Πώς γεννήθηκε η «Ελληνική Συμμαχία για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού»

Οι Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O Hellas) και ο  Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.) ένωσαν τις δυνάμεις και δημιούργησαν μία συμμαχία, με όραμα να βοηθήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά τις Ελληνίδες με μεταστατικό καρκίνο του μαστού. Στόχος είναι να βελτιωθεί τόσο η πρόσβαση σε θεραπείες, όσο και η ποιότητα ζωής των ασθενών και να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα τους.

Υπολογίζεται ότι στην χώρα  μας οι ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του μαστού φτάνουν τις 6.000 και οι γυναίκες αυτές χρειάζονται τη βοήθεια ιατρών, οικείων, φίλων, αλλά και συλλόγων εθελοντών για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις και προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά, εξαιτίας της ασθένειας.

Η ιδέα για ένα σύγχρονο, εύχρηστο και αλληλέγγυο διαδικτυακό τόπο που θα προσφέρει ενημέρωση, υποστήριξη, καθοδήγηση  και ενίσχυση των ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του μαστού και των οικείων τους υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη του προγράμματος SPARC MBC Challenge (Seeding Progress and Resources for the Cancer Community: Metastatic Breast Cancer Challenge).

Το πρόγραμμα εκπονήθηκε από την Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου (UICC), με χρηματοδότηση της Pfizer. 

H πρόταση της Ελληνικής Συμμαχίας για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού για την δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας ήταν μια από τις 20 προτάσεις, από 18 χώρες, που επιλέχθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος SPARC MBC Challenge.

Για να ευοδωθεί μια τέτοια προσπάθεια και να αγγίξει όσες περισσότερες ασθενείς γίνεται χρειάζεται η συνεργασία και η βοήθεια οργανισμών και ομάδων και φυσικά η δική σας συμμετοχή και αγάπη!